Το βακτήριο E.Coli-Κυστίτιδα ή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

=E.Coli

 

Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

 

το σούπερ μεταλλαγμένο E. coli

 

Το βακτήριο E-coli είναι η πηγή του 90% των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Με εκπληκτική ικανότητα να επιβιώνει στο ανθρώπινο σώμα, είναι σε θέση να μεταλλαχθεί ταχέως για να επιβιώσει στο εκάστοτε αντιβιοτικό. Αν εισχωρήσει στο ουροποιητικό σύστημα πρέπει να σταματήσει πριν αρχίσει να μεταναστεύει στα νεφρά, όπου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις.

 

Τα Ε. coli μπορούν να επιβιώσουν σε όξινο περιβάλλον (συνθήκες θανατηφόρες σε σχέση με άλλα παθογόνα) όπως σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως λουκάνικα και ξύδι και πολλαπλασιάζονται ακόμη και σε συνθήκες σημαντικής οξύτητας των ούρων (με pH ίση με 2). Ως εκ τούτου, σε περίπτωση μόλυνσης, η πρόσληψη cranberry, ενός ουροποιητικού οξίνισης, δεν είναι μόνο άχρηστη, αλλά ακόμη και επιβλαβής.

 

Ένα από τα πιο μελετημένα παθογόνα, το E-coli βρίσκεται πάντα στο ανθρώπινο έντερο από τη γέννησή του με ένα συγκεκριμένο ρόλο στο μεταβολισμό των τροφίμων, ως εκ τούτου, είναι ένα χρήσιμο βακτήριο που χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, στον τομέα της έρευνας στη γενετική μηχανική.

 

Δυστυχώς, όμως είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα παθογόνα τα οποία ζουν σε συμβίωση: είναι μια ταχεία μετάλλαξη, που είναι σε θέση να πολλαπλασιάζεται με υψηλή ταχύτητα (μια αποικία διπλασιάζεται σε περίπου 20 λεπτά) και ναπροσαρμόζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Το βρίσκουμε στην πραγματικότητα στον ιατρικό εξοπλισμό, τα χέρια, το στόμα, τη μύτη, σε όλες τις βλεννογόνους, τα μαλλιά, στην ουροδόχο κύστη, στις πετσέτες, στην υγεία, σε σωλήνες νερού, κλπ.. Επίσης, έχει μεγάλη αντοχή, όπως αποδεικνύεται από μια μελέτη από την Abigail F. Weliver, θερμότητας ως μικροβιακό παράγοντα :

 

«Τα βακτήρια Ε. coli μπορεί να πολλαπλασιαστούν τόσο αερόβια και αναερόβια, μπορεί να κάνει μια σύνθεση όλων των αμινοξέων πουρίνες οξέων του, και πυριμιδίνες με το δότη αζώτου γλουταμίνη μόριο (Berks, 2002). Και «μεσοφιλικά και ζει σε θερμοκρασία μεταξύ 25 ° C και 40 ° C (Madigan, 2002)

Άλλες μελέτες δείχνουν ότι το βακτήριο μπορεί να επιβιώσει ακόμα και σε θερμοκρασίες ψύξης για την πολύ χαμηλή επ ‘αόριστον. .

 

Το βακτήριο έχει βλεφαρίδες χάρη στο οποίο προσκολλάται στα τοιχώματα . Οι επονομαζόμενες Λεκτίνες το παρουσιάζουν με το να προσδένονται σε μόρια μαννόζης. . Η ουσία αυτή είναι κανονικά παρούσα στο ουροδόχου κύστης και του ουροποιητικού συστήματος σε δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων Ε. coli που κρύβονται στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστεως και όταν αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται οδηγούν σε συνεχείς υποτροπές. Τα μόρια της μαννόζης που βρίσκονται στις βλεννογόνους συνήθως δεσμεύονται με λεκτίνες των βακτηρίων E. coli,

η Waterfall D Mannose καταλαμβάνει τη θέση των μορίων αυτών, εμποδίζοντας έτσι την προσκόλληση των βακτηρίων στις βλεννογόνους τοίχους.

 

Επαναλαμβανόμενες παθήσεις

Κυστίτιδα ή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

 

Μάθαμε πολλά από τους ασθενείς μας και από έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τις αιτίες των επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, που κυρίως προκαλείται από το βακτήριο E.coli.

Οι γιατροί μεταβάλλοντας τον τύπο των αντιβιοτικών προσπαθούν για την καταπολέμηση της αντοχής του βακτηρίου Ε. coli , αυξάνοντας τη δόση και τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά με τον τρόπο αυτό το βακτήριο γίνεται ακόμα πιο ανθεκτικά σε αντιβιοτικά ευρέως φάσματος. Ως εκ τούτου, η αντίσταση του βακτηρίου δεν αυξάνεται εάν η κυστίτιδα οφειλόταν σε μια νέα μόλυνση του E.coli μέσω των κοπράνων ή με την σεξουαλική επαφή. Η αντίσταση συμβαίνει λόγω της επιβίωσης ενός μέρους της παλαιάς αποικίας βακτηρίων που παρέμεινε λανθάνουσα στο ουροποιητικό σύστημα και έχει ενεργοποιηθεί από ορισμένες ευνοϊκές συνθήκες και οι συνεχείς υποτροπές ως εκ τούτου δεν πρέπει να θεωρούνται ως εκ νέου μόλυνση.

 

Σε αυτό το σημείο, μόνο η Waterfall D Mannose μπορεί να βοηθήσει να εξαλειφθεί εντελώς παθογόνα βακτήρια. Η D-μαννόζη είναι σε θέση να εξαλείψει ακόμη και το φοβερό τύπο του βακτηρίου E.coli 0157: H7.

 

Συμβουλές / Πληροφορίες

Περί της επανενεργοποίησης των λανθανόντων βακτηρίων E.coli :

Όσο πιο συχνή είναι η χρήση των αντιβιοτικών, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα επανενεργοποίησης  λανθανουσών βακτηρίων.

Να αποφεύγεται ο πολύς καφές ή το αλκοόλ.

Τα όξινα ούρα οφείλονται κυρίως σε ροφήματα, όπως πορτοκαλί ή cranberry. Στην περίπτωση του E.coli αυτή, η μόλυνση χειροτερεύει , ενώ σε περίπτωση μόλυνσης από Proteus vulgaris μπορεί να βελτιωθεί με την πρόσληψη του cranberry.

Η λανθάνουσα κατάσταση των βακτηρίων στην κύστη μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια και  επανενεργοποιείται κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή.

 

Αιτίες μόλυνσης από E.coli:

 

Kακές συνθήκες υγιεινής και λίγη προσοχή στον καθαρισμό των γεννητικών οργάνων

Σεξουαλική επαφή : εάν δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες υγιεινής

Καθετήρας :

Η χρήση του καθετήρα. Ακόμη και έκθεση του καθετήρα στον αέρα για μερικά δευτερόλεπτα είναι αρκετό για να προκαλέσει μόλυνση.